C: Turklugunden utanan yurtdisina cikmasin!
aslinda cok derin ve uzun bir konu...yurtdisinda olan arkadaslar cok iyi bilirler ki yasadiklari bolgelerde 40 cesit adam vardir, bunlardan teror sempatizanindan tutunda,asiri dincisine,cok cahilinden asiri uyanigina ,uyusturucu bagimlisindan dolandiricisina.... ben universite mezunuyum,aile birlesimi ile buraya geldim ve yasiyorum ama benim durumumda olan kisileri burada bulmak samanlikta igne bulmak gibi birseydir, zaten yurtdisina giden kisilerin cogu ya asker kacagidir, ya iltica etmistir yada yasli bir turist kadinla evlenip gelmistir (burada ogrenci arkadaslari ve benim gibileri tenzi ediyorum). ozetle arkadasim cok guzel demissin ama kavun degil ki koklayipta adam gibi turk bulalim...
kisaca turkce konusma olayina gelince bu dogru bir yaklasim degil, ornegin ben calistigim yerde bir turk arkadasimla ikili muhabbette turkce konusurken bir ingiliz yaklastiginda ingilizce devam ediyorum muhabbete, cunku o ingiliz yanlis anlayabilir,rahatsiz olabilir,ya da dogal olarak icinden sana kufur edebilir,benim ulkemde benim dilimi konusmuyor diye, ben empati yapiyorum cunku askerde bazi kisiler kurtce konusurken ben anlamadigim icin rahatsiz oluyordum.tabi herkesin yasadigi ulke ve bolgeler bu anlattiklarimda farklilik gosterebilir,yazdiklarim genelleme degildir, iyi forumlar....
|