Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen GamsIzSeYYah
Gionnis 13 Aralikta 1 ayligina avustralyaya gidiyorum, Avustralyalilar hakkinda soylediklerini bende duydum, senden duymakta onaylamis oldu. Tesekkurler.
Avustralya bir donem Turkiyeden kalifiye eleman talebinde bulundu o donem 30.000 Turk gitti oraya ama kalifiye Turk.
Ingilteredeki Turklerin cogu aslinda kalifiye olmayan Kurt.
Bunlarin bir cogu "Ben teroristim Turkiyeye donersem cezam idam" diyerek vatandaslik almislar. (Neyseki artik yemiyor bu yalan, PKK burdada terorist ilan edildi, ama is isten gecmis)
Simdi bu vatan hainleri buraya geldiklerinde Turk pasaportuyla geldiklerinden ingilizler bunlari turk diye cagiriyor ve kaydediyor, oysaki 1 numarali turk dusmanlari,
Bunlar birini oldurduklerinde yakalandiklarinda "Bir turk birini oldurdu" diye yaziyor gazeteler.
Ama ayda yilda bir duzgun birsey yaptiklarinda soranlara "biz Kurduz Turk degiliz" diyorlar.
Yani kotu birsey yapinca Turkler, iyi birsey yapinca Kurtler.
buaradaki eski gazetelere internetten bakin, "bir Turk adam oldurdu" yada "dukkan soydu" yazan haberlere, yakalanan adamin adi ya Harran dir ya Bozan. Ama gazete Turk yaziyor iste.
Avustralyadaki Turkler farkli, onlar secilerek alindilar.
|
Avustralya ya Geldigin zaman,buradaki turklerle konus,ben herkes kalifiyeli demiyorum.Ama en azindan insan gibi muamele yapiyorlar.Ben Turku dedigin zmaan sanki Turkiye'den akrabasi gelmis gibi davraniyorlar.
Ornek olarak,Tr den geldikten hemen hemen 2 hafta sonra ogrendim ki Sydney de Auburn diye Turklerin en cok yasadigi bir semt varmis.(Eskiden cok daha iyiymis ama simdi arap dolu)neyse oraya gittim,helal et ,peynir ekmek almak icin,bana dedilerki bak surada GIMA var,turk marketi oradan alabilirsin.Aklinizdan gecen butun hersey var ve burasi Sydney city ye sadece 15 km uzaklikta.Iceri bir girdim gayet guzel bizim tr deki gibi bir gima.Alisverisimi guzel yaptim tam cikacagim zaman para odeme kisminda kadin tutari soyledi ve hatrimi sordu geleli ne kadar oldu dedi,bende 1 ay dedim.
1 ay dedigim zaman kadinin yuzundeki aglamakli ifadeyi gorucektiniz.Sanki kardesiymisim gibi benle ilgilendi,oradan baklava verdiler bir dilim yemem icin.daha cok yeni olmus geleli,harita filan verdiler.eger yardima ihtiyacin olursa biz buradayiz dediler.Iceceklerden al sen ogrenci adamsin icersin canin sikildiginda dedi.
En sonunda kadina cebimde 100 dolar uzattim ,kadin dediki almam.Inanin cok sasairdim nasil?ben musteriyim sizde bir calisan,kadin cok cuzi bir miktar zorlamalarim sonunda aldi.Ama ben bin defa Allah razi olsun dedim.
ve bu sadece bir example,inanin bunun gibi bir cok sey gecti basimdan.
Ise soyledigim fark buradan doguyor.Buradakiler insan gibi muamele yapiyor eger turk oldugunu bilirse.Tabi herkezi katmamak lazim.
Bir defasindada turkce konusup kebab shop dan kebab alalim dedik arkadaslarla.Kebablari siparis ettik ve yeni kesim yaparmisin dedik.Cunku iceri girdigimizde doner ocaginda kalmis olan etler direkt gozumuze batti.Yemek geldigi zaman tas gibi butun kuru etleri adam bize koymus.O dakika yemegi cope attik ve bir daha gelmicegimizi adama bildirdik.ama buda uzucu olani.
Ama bu tip olayla cok az karsilasiliyor.