Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen Gionnis
Arkadaslar yorumlari seviyeli yapalim bu konu altinda konusabiliriz,
Konu ilgili dusunceme gelince,sanirim bu soyledigin genel olarak Avrupa icin gecerli yada belki az da olsa USA iicn.
Avustralya da hic tanimadigin adam senin ailen gibi davraniyor,daha ance Abd,Avrupa bir cok yere gittim ve dedigin gibi seylerle karsilastim ozelliklede Almanya'da.Turk dedigin zaman aman hemn kaciyorlar ki kimse bir sey demesin,hic kimse bir sey istemesin,Hata bir turk un ben turk musn die sorudugm zaman bana hayir alman dedigini de biliyorum.
Ama sydney de daha hic olesini gormedim herkes turklere yemekde indirim yapiyor,ahbabi akrabasi gibi davraniyor,onun icin avustralya nin bu yonunu cok seviyorum.
Konu icin Tesekkurler.
|
Gionnis 13 Aralikta 1 ayligina avustralyaya gidiyorum, Avustralyalilar hakkinda soylediklerini bende duydum, senden duymakta onaylamis oldu. Tesekkurler.
Avustralya bir donem Turkiyeden kalifiye eleman talebinde bulundu o donem 30.000 Turk gitti oraya ama kalifiye Turk.
Ingilteredeki Turklerin cogu aslinda kalifiye olmayan Kurt.
Bunlarin bir cogu "Ben teroristim Turkiyeye donersem cezam idam" diyerek vatandaslik almislar. (Neyseki artik yemiyor bu yalan, PKK burdada terorist ilan edildi, ama is isten gecmis)
Simdi bu vatan hainleri buraya geldiklerinde Turk pasaportuyla geldiklerinden ingilizler bunlari turk diye cagiriyor ve kaydediyor, oysaki 1 numarali turk dusmanlari,
Bunlar birini oldurduklerinde yakalandiklarinda "Bir turk birini oldurdu" diye yaziyor gazeteler.
Ama ayda yilda bir duzgun birsey yaptiklarinda soranlara "biz Kurduz Turk degiliz" diyorlar.
Yani kotu birsey yapinca Turkler, iyi birsey yapinca Kurtler.
buaradaki eski gazetelere internetten bakin, "bir Turk adam oldurdu" yada "dukkan soydu" yazan haberlere, yakalanan adamin adi ya Harran dir ya Bozan. Ama gazete Turk yaziyor iste.
Avustralyadaki Turkler farkli, onlar secilerek alindilar.