Alıntı:
Gerçek Mesajı Gönderen Kaleci_Mayer
Bu olay tamamen egitim ile, aile terbiyesi ile alakali bir konu. Egitim dediysem insanin kendini yetistirmesi. Üniversite bitirmesi 5 dil konusabilmesi kesinlikle degil. Zira essege altin semerde vursan essek gene essektir. Bu olaylarin en cok yasandigi ülkelerden biride sizinde bahsettiginiz gibi Almanya dir. Ben Almanya ya sonradan gelmis biri olarak bu olaylar ile cok karsilastim. Neden Almanya da daha cok bu olaylar yasaniyor derseniz 1-Yurtdisinda Türklerin en kalabalik oldugu yer. 2-Zamaninda egitim alamamis insanlarin köylerden avrupaya akin etmesiyle yakalandiklari sosyal bozukluk.
Biz buralarda ne kadar yassak cizsekde bu olay degismez. Cünkü 100% olmamak ile beraber gurbetci ailelerin cocuklarina aktardigi Türklük zihniyeti cok farkli yada hic mi hic aktaramamasi. Misal ; Mustafa Kemal Atatürkü Türkiye yi kurtarmis fakat islam düsmani olarak taniyan 100 lerce insan taniyorum almanyada.
|
Arkadasim cok guzel analiz etmissin olayi, katiliyorum soylediklerine.
Senin de dedigin gibi 1960 - 1970 ler arasi basta Almanya olmak uzere birkac ulke isci talebinde bulundu. O donem kirsal kesimden pek cok vatandasimiz goc etti, ve aradan 50 sene gecmesine ragmen hala uyum sorunu yasiyorlar.
2 ornek vermek istiyorum;
1) Bir gun otobuste bir yere gidiyorum, on koltukta afrikali bir kadin elindeki cuvali yan koltuga koymus baska birinin oturmasini engelliyor. Benim hemen onumde oturan Ingiliz elemanda (bu olay ingilterede oluyor) yanindakine soyle dedi;
(Kendileri geliyor buna birsey demiyoruz, En azindan kulturlerini ulkelerinde birakip gelsinler)
2) Benim burdaki berberim Alman bir kiz, Almanyada Turklerle beraber calismis. Simdiye kadar 10 kere gittiysem her defasinda Turkler ve kultur catismasi hakkinda konustuk, yani konu bir sekilde oraya kaydi,
Almanyada beraber calistigi Turkler buna demiski
"Beb kiz kardesimin bir erkekle iliskiye girdigini duyarsam vururum"
Konustugumuz her konu bir sekilde bu lafa kayiyor,
Sadece bu laf kizin bir donem Turklerden nefret etmesine yetmis, Taki manavgata tatile gidene kadar, Turkiyedeki Turkler cok farkli diyor, cok daha medeni Almanyadakilere gore.
Almanyadaki Turk gencler yatabildikleri kadar cok kizla yatmaya calisiyorlar diyor. Ama ayni zamanda kiz kardesim baskasiyla olursa vururum diyorlar. bu nasil insanlik diyor.
Bende savunmak anlaminda dedimki "Sen onlarin oyle dedigna bakma, o tip insanlar der ama birsey yapamaz".
Bana dediki Almanyada bu olay her sene oluyor, "Tore Cinayeti". yani sadece soylemiyorlar yapiyorlarda.
Birsey diyemedim.
Ataturk konusunda soylediklerinde haklisin,
Ben onu soyle analiz ediyorum, Turkiyeden avrupaya giden Turkler 4 kisim.
Koyluler
Asiri dinciler
Kurtler
Universiteli genc Turkler ve profesyonel calisma amacli gelen Turkler
Simdi koyluler zaten bir is bulduklarinda, daha az calisarak daha cok para kazanmaya basladiklari anda, devlet bunlara belediye evi verdigi anda, Turkluklerini unutuyorlar. Ingiliz yada Alman olmak istiyorlar. Ataturk neden Ingilizlerin Turkiyeyi almasina izin vermemis, bak ne kadar rahatiz diyorlar.
Asiri dinciler, Onlar icin hangi ulkede yada kimin esareti altinda olduklarinin hicbir onemi yok, zaten butun arap ulkeleri ingiliz somurgesi degilmiydi? Dinlerine karisilmadigi surece Ingilizlerin turkiyeyide somurge yapmis olmasindan sikayetci olmayacaklardi, o yuzden Ataturku sevmezler.
Laik Turkiyedense, Ingiliz somurgesi altinda musluman Turkiyede yasamayi yeglediklerinden Ataturku sevmezler,
Su an calistigim yerde pakistanli ve hindistanli asiri dinciler var. Ataturkten nefret ediyorlar.
dedim neden? Ataturk ve silah arkadaslari olmasaydi biz simdi ingiliz somurgesiydik,
bana dedilerki ama hala muslumandiniz. O saltanati yikti, sizin son sultaniniz bizim son halifemizdi dediler.
Isin daha vahim olani pakistanlilardan biri Turkiyeye gelmis, bana dediki siz hizbullahi cokmu seviyorsunuz? dedim ne alakasi var. bana dediki istanbulda kime pakistanli oldugunu soylese, bin ladinden ve hizbullahtan ovguyle soz etmisler, sasirdim diyor, pakistanda bile bu kadar degil diyor.
Sasirdim kaldim, oysa bize anlatilanlara gore pakistan kardes ulkeydi, kurtulus savasinda bize yardim etmislerdi. Oysaki pakistanlilarin cogu Ataturkten nefret ediyor. Hele hindistanli olan benim icin ulkenin bir onemi yok, musluman olmak yeter diyor. Sizin ulkenizde bakkallarda icki satiliyormus dogrumu diyor, sahillerinizde bikinili kizlara izin veriyormussunuz diyor. Ingiliz somurgesi olsaymisiz bunlar olmazmis, Ingilizler sadece dogal kaynaklarimizi
Yani bizi ne hristiyan ulkeler seviyor, ne musluman ulkeler.
Ama isin kotu yani, ilk mesajimda da yazdigim gibi, biz bile kendimizi sevmiyoruz. kendimizden kaciyoruz.
Turklerin Avrupa ulkelerinde yaptiklarina bakarsaniz sebebinide anlarsiniz aslinda, ya uyusturucu isindeler, ya kadin pesindeler, ya kebapci ya temizlikci,
Vasifli iste calisan Turk sayisi korkunc derecede az.