C: Bölüm Degiştirme
üniversitelerin web adreslerinden yatay geçiş imkanlarını araştır
cok zor bir olay oldğunu biliyorum ama kesin şartlarını bilmiyorum
örnek olarak sana ogü yatay geçiş mevzuatını verebilirim
FAKÜLTE İÇİ BÖLÜMLER ARASI YATAY GEÇİŞ OLANAĞI
Genel not ortalaması en az 2.5 olan Mühendislik Mimarlık ve Fen Edebiyat Fakülteleri öğrencileri üçüncü yarıyıl başında kayıtlı oldukları fakültenin bölümleri arasında yatay geçiş yapabilirler.
Fakülte içi bölümlerarası yatay geçiş esasları şunlardır:
1-Üniversite içinde bölümler arası yatay geçiş yalnızca Mühendislik-Mimarlık ve Fen Edebiyat Fakültelerinde ve fakültelerin kendi içindeki bölümler arasında uygulanır.
2-Bölümler arası yatay geçiş yalnızca 3. yarıyıl başında yapılır. Yatay geçiş başvuruları öğretim yılının başlamasından bir gün öncesine kadar yapılabilir.
3-Öğrencinin ayrılacağı bölümün 1. ve 2. yarıyıllardaki derslerinin tümünü alarak sınavlarını başarmış olması ve sağladığı genel not ortalamasının en az 2.5 olması gerekir.
4-Bölümle arası yatay geçiş kontenjanları; fakülteye başka yükseköğretim kurumlarından yapılacak başvurular için öğretim yılı başında tespit edilecek yatay geçiş kontenjanından ayrı olarak belirlenir.
5-Geçiş yapan öğrencinin intibakı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Önlisans-Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine uygun olarak, geçiş yapılan bölümce hazırlanır ve Fakülte Yönetim Kurulu onayına sunulur.
6-Mühendislik-Mimarlık Fakültesinde, Mimarlık bölümünden Mühendislik bölümlerine ve Mühendislik bölümlerinden Mimarlık bölümüne yatay geçiş yapılamaz.
7-Fen-Edebiyat Fakültesinde bölümler arası yatay geçiş yalnızca öğrencinin kayıtlı olduğu programın puan türündeki bölümler arasında yapılabilir. Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümüne ise yalnız Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri yatay geçiş yapabilir. Ancak bu öğrencilerin en az iki yabancı dilden (İngilizce, Almanca, Fransızca) ÜDS yada KPDS' den 50 ve üzerinde puan almış olmaları gerekir. Bir dilden başarılı olanlar ikinci dil için ya Üniversitemizce açılacak muafiyet sınavına girerek ya da bir yıl süreyle zorunlu hazırlık sınıfına devam ederek başarılı olmak zorundadır. Bu şartları yerine getiremeyenler yatay geçiş yapamazlar.
8-Öğretim dili İngilizce olan bölümlere yapılacak başvurular için öğrencinin hazırlık sınıfı muafiyeti sağlamış olması veya Yabancı Diller Bölümünce açılacak hazırlık sınıfı muafiyet sınavını başarmış olması gereklidir.
9-Bölümler arası yatay geçiş başvuruları ilgili Fakülte Yönetim Kurulu'nca değerlendirilir ve karara bağlanır.
tabi bu üniden üni ye değişir ona göre !!!!
|