C: ANKETTİR: Sizce Eski Öğretmenler mi, Yeni Öğretmenler mi daha Nitelikli?
bence yapılabilir...
ben yeni bir öğretmenim. 24 yaşındayım. karşılaştığım şeyleri bir bilseniz.
öğrencime sahib çıkıp dersime zamanında girdiğim zaman öğretmenler tarafından alay konusu olduğum oldu...
elimde ders dışı bir kitap okuduğum zaman yine alay konusu öğretmenler tarafından...
hiç bir erkek öğretmeni öğretmenler odasında elinde oturup bir kitap okurken gör-e-medim...
öğrencilere bir şeyler vermek için yorulurken öğretmenler yai tecrübeli öğretmenler "boşuna yorma kendini" dediler...değmez dediler... alan zaten bilgisini alır dediler... "halbu ki öğretmenin vazifesi al-a-mayanlara da öğretmek" neden mi çünki alan zaten alıyor sen olsan da bir başka öğretmen de olsa o alacak...
emin olun çoğu tecrübeli dediğiniz öğretmenler(bilgilerine bir sözümz elbette yok) fakat şevk kırmaktalar...
hatta biz de senin gibiydik ilk yıllarımızda sen de anlayacaksın demekteler...ve bana gülmektelerdi...
son öğretmenler toplantısında dedim...
ben hala idealistim...kırılmadım...
bence güzel bir anket olmuş.
anketi öğretmenlikle alakası olan kişiler tarafsızca yanıtlarsa güzel şeyler ortaya çıkar...
bilgisayar kullanmayı bilmeyen öğretmenler var ve girdiğim derslerden birisi de bilgisayar dersine giriyorum bilgisayarı basit görenler vs var...
bunları yaşıyorum...
sevgi ile.
|