View Single Post
Eski 30-06-07, 17:42   #1 (permalink)
caci
Geçerken Uğradım

Giriş Tarihi: 19-08-2005
Blog Mesajları: 1
Rep Puanı: 146869
caci Rütbe: Artı 11caci Rütbe: Artı 11caci Rütbe: Artı 11caci Rütbe: Artı 11caci Rütbe: Artı 11caci Rütbe: Artı 11caci Rütbe: Artı 11caci Rütbe: Artı 11caci Rütbe: Artı 11caci Rütbe: Artı 11caci Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 1505
Arrow Mazhar Zorlu Anadolu Teknik Lisesi

Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Bölümü
Amaci Bu bölümde bilgisayar, elektronik, mekanik, hidrolik, pnömatik ve elektronik kumanda uygulamalarinda çalisacak teknik ara eleman yetistirilir.

ögretim Programi
Hazirlik sinifinda 1 yil süreyle Ingilizce, Matematik ve Bilgisayar dersleri görmektedir.

9. sinifta, Elektrik - Elektronik, Bilgisayar, Mekanik, CAD/CAM prog., Mühendislik Matematigi derslerini almaktadir. Bu derlerin içerigi kendi bölümleriyle aynidir ve daha modern laboratuarlarda egitimi verilmektedir.

10. sinifta bölüm Elektronik ve Mekanik olarak ikiye ayrilarak egitimine devam eder.

11. sinifta Elektronik bölümü Ögrencisi Bilgisayar Programlama, Bilgisayar Aglari, Kontrol Teknolojisi, Megatronik ( Bilgisayar, Elektrik - Elektronik ve Mekanigin kullanilarak devre tasarimlarinin yapilmasi) derslerini almaktadir. 11. sinifta Mekanik bölümü Ögrencisi Fabrika Otomasyon Teknolojileri, Bilgisayar Kontrol Sistemleri, Bilgisayar Aglari derslerini almaktadir.

12. sinifta Elektronik bölümü Dijital Elektronik, Bilgisayar Aglari; Mekanik bölümü, Otomatik Üretim Teknolojisi, Fabrika Otomasyon Sistemleri olarak ikiye ayrilarak egitimlerine devam ederler. Modern Teknolojiye sahip fabrika ve laboratuar ortamlarinda tüm çalismalarin uygulamalarini tatbik ederler. Kültür dersleri; okulkda en son teknoloji ile alinan mesleki derslerin yaninda üniversite için çok büyük önem tasimaktadir. Bu nedenle dört yil boyunca normal lise kültür dersleri de (Matematik, Fizik, Kimya, Türkçe vb.) ögretilmektedir.

Ögrenci Ilgisi
Ingilizce, elektronik, elektrik, bilgisayar, mekanik, robot vb. alanlara ilgi duyanlarin seçmeleri halinde basari saglanir.

Çalisma Ortami
Daha çok otomatik kumanda cihazlarinin üretildigi ve uygulandigi ortamlarda çalisirlar. Fazla beden gücü gerektirmez. Daha çok beyin faaliyeti yapilir.

Is Alanlari
Otomatik Kumanda sistemlerinin uygulandigi endüstiryel kuruluslarda kolaylikla is bulabilirler.

Giris Sartlari
Orta Ögretim Kurumlari Ögrenci Seçme ve Yerlestirme sinavina katilarak yeterli puan alan ögrenciler yerlestirilir.

Bölüm hakkında daha fazla bilgi ve diğer bölümler hakkındaki açıklamalar için:
http://www.mazharzorlu.k12.tr
caci çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla