Arkadaşlar öncelikle kendi okulunuza bir dilekçe faxlamanız gerekiyor belgeler için(eğer farklı şehirdeyseniz).Sanırım gerekli belgelerden 2şer adet istemeniz lazım.Transkriptiniz,ders içerikleri(ki 18-20 sayfalık bir belge bu),disiplin cezası almadığınıza dair belge,hazırlık okuyanlar için hazırlık sınıfından başarılı olduğunu gösterir belge.öss sonuç belgenizin onaylı fotokopisi(sonuç belgesi ile ilgili bir madde var ama bu yazdığım tam olarak doğru olmayabilir)..Bu belgelerin adresinize tarafınızdan ödenmek üzere kargoyla yollanmasını talep ediyorsunuz.Bunlar okuldan almanız gereken belgeler.Bir de sizin eklemeniz gereken ikametgah,nüfus sureti ve fotoğraf gibi belgeler var.Bu belgeler ile yeni dönem başlamadan en geç 10 iş günü önce geçiş yapmak istediğiniz üniversiteye başvuruyorsunuz.Ama siz yine de geçiş yapmak istediğiniz okulun öğrenci işleri daire başkanlığını arayıp bilgi almaya çalışın

Torpil var lafını ben de duydum ama kontenjan çok fazla olmasa da bir şekilde geçiş yaparsınız diye düşünüyorum.Başarı notunuzun en az 100 üzerinden 60 olması gerekiyor.Altta dersiniz kalmış olmamalı.Ben bir de şöyle bir şey duydum ama emin değilim;eğer öss giriş puanınız, geçiş yapacağınız bölümün üniversiteye girdiğiniz yılki tavan puanından yüksekse bu başarı ortalaması,yani 100 üzerinden 60 olan kısım sizin için düşük tutuluyormuş.Geçiş yapma şansınız artıyor yani..