Bakın ne derseniz deyin inanmayan birisi için bunlar boş sözlerdir. Ben inanmıyorum diyor. Harun Yahyayı okurken adam belkide krize girer gülmekten. Fakat Elhamdulillah Allah'a inanmayanlar için bir azap hazırlanmıştır ve Rabbimiz kitabında bu zümre için şöyle buyurur:
------------------------------------------------
"Gerçekten bu Kur'an en doğru olan yola götürür ve iyi işler yapan mü'minler için büyük bir mükafat olduğunu ve ahirete inanmayanlar için elem dolu bir azap hazırladığımızı müjdeler." (İsra Sûresi 10. Ayet)
"Şüphesiz, ahiret hayatına inanmayanların işlerini biz kendilerine güzel göstermişizdir de o yüzden bocalayıp dururlar." (Neml Sûresi 4. Ayet)
Şimdi Gelelim darwine,
Bu adam papaz olarak işe başlayıp sonradan Hristiyan inancına olan bağlılığını yitirip ateist olmuştur. ortaya bir teori atmıştır. Allah'a inanan kişi için bu saçmadır. İnanmayan kişide ister istemez bunu kabul eder. Çünkü inanmıyordur. Neyi Kabul edecek ?
"O öyle bir Rab'dır ki, sizi çamurdan yaratmış, sonra (her birinize) bir ecel tayin etmiştir. (Kıyametin kopması için) belirlenmiş bir ecel de onun katındadır. Siz ise hâlâ şüphe ediyorsunuz. " (En-am Sûresi 2. Ayet)
"Andolsun, biz insanı, çamurdan (süzülmüş) bir özden yarattık." (Mü'minun Sûresi 12. Ayet)
... "Seni topraktan, sonra bir damla döl suyundan yaratan, sonra da seni (eksiksiz) bir insan şeklinde düzenleyen Allah'ı inkâr mı ediyorsun?" (Kehf Sûresi 37. Ayet)
Bizler Hz. Muhammed (s.a.v) in getirdiği dine inanıyoruz. Çünkü ona güvenimiz çok sağlam. Mekke müşriklerinin bile hakkında El-Emin dediği uğrunda kainatın yaratıldığı kelimelerle anlatıma sığmayacak bir insan.
İşte bir bu insana inanmak var birde gidip elin ingilteresinde yaşamış inançsız (ki islam dininde Kâfir olarak adlandırılır) bir insana inanmak var.
"Göklerin ve yerin yaratılışında, gece ile gündüzün birbiri ardınca gelip gidişinde selim akıl sahipleri için elbette ibretler vardır. " (Al-i İmran 190. Ayet)
Bakın rabbim bile akıl sahipleri için demiş. Bunlar inanmıyorlar demeki ki bunlar akılsız. Rabbim hidayet versinde cehennemde yanmaktan kurtulsunlar.
Yahu bu kadar mı zor?
"Ben şahedet ederimki Allah'tan başka ilah yoktur ve yine şehadet ederim ki Hz. Muhammed (s.a.v) onun kulu ve elçisidir." demek !!!
Be insanlar bu cümleyi inanarak deseniz kurtulacaksınız.
Ne diye Lanetlenmiş şeytana hala arkadaşlık yapıyorsunuz?
Hani meleklere, "Adem için saygı ile eğilin" demiştik, onlar da saygı ile eğilmişlerdi. Yalnız İblis saygı ile eğilmemiş, "Hiç ben, çamur halinde yarattığın kimse için saygı ile eğilir miyim?" demişti. (İsra Sûresi 61. Ayet)
Yine demişti ki: "Benden üstün tuttuğun kişi bu mu, söyler misin? Andolsun eğer beni kıyamete kadar ertelersen, onun soyunu, pek azı hariç, (azdırarak) kontrolüm altına alacağım." (İsra Sûresi 62. Ayet)
Allah şöyle dedi: "Çekil, git". Onlardan kim sana uyarsa kuşkusuz cehennem tam bir karşılık olarak hepinizin cezası olacaktır." (İsra Sûresi 63. Ayet)
Ne diye onunla beraber cehenneme odun olmak için uğraşıyorsunuz ? Allah kahretsin onu o ne kötü bir arkadaştır !!!
Ama Rabbim doğru söylemiş akıl sahibi olmak lazım işte. Akılsız olmamak lazım.
Allah bizleri Akıl sahipleri olmaktan alıkoymasın inşa'Allah. Bu çetin imtihanda bu akılsız zümrenin saçmalıklarından bizleri hıfz-ı muhafaza buyursun inşa'Allah.
Allah'ın Selamı inanaların üzerine olsun