C: yaz dönemi özür grubu tayinler.. rezalet
mevcut tayin sistemi tamamen torpil ve haksızlık üzerine kurulu... nokta tayininden önceki sistem; şimdiye kadar türkiyede öğretmen atamanlarında torpilin en az yapıldığı sistemdi. il milli eğitim müdürleri bile torpil yapamıyordu. bizzat kendi ağzından duydum...
yeni sistemle birlikte istenilen okullar kapatılıyor istenilen okullar açık gösteriliyor. il içi torpil olayı çok çok fazla ve bu durumda mağdur olan pek çok insan var. bir arkadaşım geçen sene özür grubundan köyden ilçeye tayin istedi.. 5 tercih hakkı olduğundan onun yarısı kadar puanı olan birisi merkeze atandı arkadaşım atanamadı... aynı arkadaşım şimdi açık okul bulamadığı için tayin isteyemiyor.madem böyle bir sistem yaptım aç kardeşim bütün okulları isteyen istediği okula tayin istesin. çıkar çıkmaz onun bileceği iş... ama o zaman torpil yapamazlar tabi...kıyıya köşeye torpillilerin geleceği okul koyamazlar o zaman.... sistemin değişmesi şart... mağdur olan binlerce insanın ahını alıyorlar...
mevcut sistem tam bir fiyaskodur, REZALETTİR... BİR ANCA ÖNCE DEĞİŞTİRİLMELİDİR.
|