View Single Post
Eski 18-05-05, 15:11   #14 (permalink)
leventserdar
Meraklı

Giriş Tarihi: 13-01-2005
Yer: Ankara - Trabzon
Rep Puanı: 31216
leventserdar Rütbe: Artı 11leventserdar Rütbe: Artı 11leventserdar Rütbe: Artı 11leventserdar Rütbe: Artı 11leventserdar Rütbe: Artı 11leventserdar Rütbe: Artı 11leventserdar Rütbe: Artı 11leventserdar Rütbe: Artı 11leventserdar Rütbe: Artı 11leventserdar Rütbe: Artı 11leventserdar Rütbe: Artı 11
Rep Gücü: 358
Varsayılan Cvp: AFRİKA Ülkeleri

Bugün bölümdeki Tanzanyalı arkadaşlarla konuştum, bir tanesi çok ayrıntılı açıkladı sağolsun.
Şimdi, aylık 50 $ çok zor ki oranın en fakir yerlisi zaten bu miktarla zar zor geçiniyormuş, sanırım asgari ücret bu civarda. Otelde kalmanın buradakinden farkı yokmuş, o nedenle ilk başlarda bayağı para harcanır. Ev tutarım dersen kiralar şöyle; en iyiler 300 $ civarında, orta kaliteliler 100 - 150$ civarında ki böyle bir evde yaşayan Türk dostları varmış. Yeri gelmişken söyleyeyim, hayatlarından memnunlarmış. Daha önce söylediğim gibi Türk işadamları da var, bayağı Türk işçi de var, bir problem de yaşamamışlar.
Uçak bileti 800$ civarındaymış (gidiş dönüş mü bilmiyorum, onu sormayı unuttum). Yani ev tutar da oranın yerlisi gibi yaşamaya başlarsan bile 300 $'ın altı biraz zor. Yiyecek falan çok ucuzmuş, o konuda fazla masraf olmazmış.
Bir de iş kurmak gibi birşeylerden söz etmiştin. Arkadaş güzel birşey söyledi bununla ilgili. Şöyle ki gidip de ayakkabı imalatı yaparsan aç kalırmışsın. Yani oranın şartlarını da iyi gözlemek lazım.
Sonuç itibariyle sadece Tanzanya'da değil, diğer ülkelerde de bir yabancı olarak gidip onlar kadar az paraya geçinmek bence imkansız. Yine de sen bilirsin, umarım yardımcı olabilirmişimdir. Bir de kafanda böyle bir düşünce ve elinde de imkan varsa bence hiç durma. Hayat böyle birşey zaten, belki orada aradığını bulursun.
leventserdar çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla