Fas olurmu ?? nede olsa afrika ülkesi

..
olur diyorsan kesinlikle yanlız gitme,turla git,hem ucuz olur hem güvenli...ben gittim (yanlız ,karayoluyla ve kendi arabamla)..macera arıyorsan benim gibi yap

...ispanya tarafından feribotla 4 saatte (cebelitarık) fas tarafına (tanja) geçtim...daha feribottan iner inmez macera başladı

..5 euro birine rüşvet 5 euro birine..önüne gelen 100 euro para istiyor...

adamlar her dili konuşuyor..türkçe hariç....ispanyolca,fransızca,arapça,ingilizce,ita lyanca,almanca..yani sizi soymak için gerekli tüm maharetlerle donatmışlar kendilerini...gümrükten çıkınca bu sefer trafik polisi...

macera dedim ya....kazablankaya kadar otoban var yeni yapılmış..ve hala bazı yerde inşaat devam ediyordu..geçen sene..yapımcı firmayı görünce göğsüm kabardı..

doğuş inşaat...yaklaşık 300km otoban hepsi bu kadar 2 defa para alınıyor gişelerden bizimki gibi...5 dirhemmi neydi hatırlamıyorum (1 euro yaklaşık 10 dirhem ediyor..)bende dirhem desen dirhem yoktu

5 euro verdim gişede nur yüzlü bir delikanlı vardı allah razı olsun anlayışla karşıladı..[bu parantez önemli !!!..yaklaşık 1 ay kaldım tek iyi davranan insan evladıda o delikanlı idi..geri kalanı....neyse söylemiyeyim

]....tel. açtı şefine sonra izin alıp euro alıp dirhem olarak üzerini verdi bana....yaklaşık 200km sonra 2. gişede başka bir at hırsızı kılıklı zebani vardı o da benden sadece dirhem istedi ve 5 euroyu kabul etmedi..veya üstünü vermek istemedi..bende kızdım aklıma gelen ne varsa saydım..yarı fransızca yarı arapça yarı türkçe ne geldiyse artık..gayet pişkin vaziyette güldü...paranın üstünü vermeyince bende yolu kapattım 1 saat kadar..zaten gelen gidende yoktu sonra...yedi sülalesine sinkaf edip parayı verdim..yola devam ettim...o da bana sadece güldü...sanırım at hırsızı kılıklı alışık böyle iltifatlara...
neyse çok uzun yazarım ama .....
neticede 1 ay sonunda geri dönüş yolunda kalan ne kadar dirhem varsa dirhem dirhem polislere dağıtarak..cepte dirhem kalmadan ülkeyi terk ettim..

fas ile ilgili sormak istediğin varsa zevkle cevap veririm...
kısmet olursa tekrar gitmek isterim...eee artık ustalaştık

..acemilik kalmadı